JADŁOSPIS
19-23.05.2025 r.
Śniadanie |
II śniad. |
Obiad |
Podwieczorek |
PONIEDZIAŁEK Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem. Kakao. A: MLEKO, GLUTEN, JAJA |
½ jabłka |
Zupa - kapuśniak z ziemniakami, zielona pietruszka Makaron wieloziarnisty z białym serem. Napój owocowy. A: NABIAŁ, GLUTEN, SELER, |
Wek z masłem, szynka, sałata lodowa, pomidor. Herbata owocowa A: NABIAŁ, GLUTEN, SOJA |
WTOREK Chałka, chleb z masłem, pasta z białego sera, migdałów i śliwki kalifornijskiej. Zupa mleczna z płatkami ryżowymi. Herbata owocowa. A: MLEKO, GLUTEN |
½ banana |
Zupa - barszcz czerwony z ziemniakami zabielany śmietaną, zielona pietruszką Pieczeń rzymska, ziemniaki, mizeria. Napój owocowy . A: GLUTEN, SELER, JAJA |
Surówka z marchewki i jabłka z kostkami ananasa. |
ŚRODA Pieczywo mieszane z masłem, szynka, papryka, sałata lodowa Zupa mleczna z kaszą jaglaną. Herbata owocowa A: MLEKO, GLUTEN, SOJA |
½ gruszki |
Zupa - krem z kukurydzy z ptysiem zabielany śmietaną, zielona pietruszka. Jajko sadzone, ziemniaki, puree z zielonego groszku. Napój owocowy A: GLUTEN, SELER, NABIAŁ, JAJA |
Belriso na mleku z jagodami. A: NABIAŁ |
CZWARTEK Pieczywo mieszane z masłem, pasta z kurczaka, pomidor. Zupa mleczna z płatkami owsianymi. Herbata owocowa A: MLEKO, GLUTEN |
½ jabłka |
Zupa - koperkowa z ryżem zabielana śmietaną, zielona pietruszka Knedle z mięsem w sosie beszamelowym, marchewka na ciepło. Napój owocowy. A: NABIAŁ, GLUTEN, SELER |
Kisiel owocowy z żurawiną, kiwi z jogurtem naturalnym. A: NABIAŁ, |
PIĄTEK Pieczywo mieszane z masłem, pasta z ryby ze szczypiorkiem, ogórek zielony. Kawa zbożowa. A: MLEKO, GLUTEN, RYBA |
½ banana |
Zupa - krupnik z warzywami, zielona pietruszką Racuchy drożdżowe z rodzynkami. Napój owocowy . A: MLEKO, GLUTEN, SELER, JAJA |
Wek z masłem, ser żółty, sałata lodowa, rzodkiewka Herbata owocowa A: NABIAŁ, GLUTEN |
ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE